torsdag 26 februari 2009

IFPI borde lära av Deng Xiaoping

Jag vet inte vad Marcus katt heter. Jag fann klippet på Youtube. Det enda jag vet är att den uppför sig som IFPI. Så fort det kommer en kopia försöker man förstöra den. Devisen verkar vara "destroy first ask later". 

Videoklippet visar också på vilka primitiva metoder man använder. Precis som katten skulle kunna gå ut och jaga möss skulle IFPI kunna hitta nya affärer ute på marknaden. Båda är förhäxade vid något som kopierar. Båda drar slutsatsen att det som kommer ut måste förstöras. Förmodligen måste det som kopierar också att utplånas. Den verklighetsbilden stämmer inte.

Kinas gamle starke Deng Xiaoping (1904-1979) sa: "Det spelar ingen roll vilken färgen katten har så länge den fångar möss". Hur vore det om IFPI tänkte på det?

Fotnot: Deng Xiaoping var arkitekten bakom "den öppna dörrens politik" som öppnade upp Kina för ekonomiska reformer. Därigenom la grunden till den kraftigt ökade tillväxten.

Andra medier: Norrtelje Tidning,

3 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Tacka katten för det - jag menar att jag verkligen vill tacka katten för att den gav mig ett så förlösande gott skratt :-D. Det behövs för att hantera upplevelsen av att den s k kultureliten tågade till riksdagen. Missa inte att kolla in Anders Widéns bloggpost från Djingis News
http://djingis.blogspot.com/2009/02/landets-absolut-tyngsta-intellektuella.html

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack för länken. :-)

Stefan Mårtensson sa...

Vad kul att ni också gillade katten