fredag 27 maj 2011

Kommentarer till inflytandelistan

Hänt i Värmdö
Bloggens lista på mest inflytelserika vållar alltid reaktioner.
En av dessa rör oppositionsrådet Lars Bryntesson. Några läsare anser att han har större inflytande än plats 13 på listan. Bloggens bedömning är att Bryntesson har mindre inflytande än kommunstyrelsens ordförande. Däremot har han större möjligheter att stoppa olika förslag än vad kommunalrådet Malin "Måsen" Åberg Aas. Samtidigt är inte listan en absolut vetenskap. Relativ och kopplat till helheten menar vi att Bryntesson är korrekt placerad.

I en kommentar direkt på bloggen anser Kenneth Ehrnstedt att ÅF borde komma med på listan. Skälet skulle enligt Kenneth vara att deras sponsring av segeltävlingen som tidigare hette Gotland runt. En effekt av "sponsorsinsatsen" är att starten flyttas in till Stockholm. Detta vållar Värmdö skada, menar herr Ehrnstedt helt riktigt. Bloggen å sin sida menar att ÅFs beslutsfattande över Värmdö inte är speciellt direkt eller varaktigt i tiden. Därför finns inte ÅF med på listan.

Däremot håller vi med om att saken kunde kommenterats.

2 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Åjo, att Gotland runt lämnar Sandhamn kommer att lämna varaktiga spår för hotellen, arbete, kanske flyttar även KSSS. Nog blir det varaktiga problem alltid. Men det är bloggens lista och kommentaren är noterad så det får vara. Trevlig Helg

Stefan Mårtensson sa...

Tack detsamma Kenneth.
och tack för dina tänkvärda synpunkter!