torsdag 16 juli 2009

Stockholmsprogrammet: Falkvinge har delvis rätt

Rick Falkvinge har rätt när han säger att vi bara kan kritisera det som verkligen sägs av EU vad gäller Stockholmsprogrammet, länk. Dessvärre är det bara en del av sanningen.
Visst gäller att vara upprörd över det som är upprörande. 

Samtidigt är det centralt att veta vilken grundinställning olika aktörer har till internet. Det avgör vad dessa personer (politiker) är beredda att vidta för åtgärder mot (för) nätet. 

I min bloggpost i går visade jag på hur Beatrice Ask ser på internet, länk
Det är också värt att ta med i argumentationen om Stockholmsprogrammet. Debatten rör sig om mer än det utsagda. Den rör sig också om hur olika aktörer ser på internet som fenomen och synen på människorna där. Det avgör om dessa politiker är beredda att skydda eller bekämpa människorna på nätet.

2 kommentarer:

Farmorgun sa...

Jag tror som du att Falkvinge delvis har rätt, men kan inte bortse från att Framtidsgruppens rapport kommer att spela roll i olika sammanhang. Jag saknar att någon använder en logisk metod utifrån frågan - Vad är roten till det onda? Nu försöker man göda kråkan nedanför knäna som min mamma brukade säga - taskiga lösningar när det gäller olika symtom. Ta detta med rfid som Erik Hultin skrivit om. Det är bara it-analfabeter som kan komma på något sådant - industrin tackar och tar emot. De tjänar pengar hur som helst.

stefan mårtensson sa...

Jag kan inte annat än hålla med dig.