torsdag 17 januari 2013

Nya turer i skandalen kring Värmdövallen AB

Hänt i Värmdö
Onsdagen den 16 januari sammanträdde Värmdös regering, kommunstyrelsen. Man beslutade om att stödja Evlinge ridklubb med en miljon genom en sorts förskottering av  medel. Definitivt beslut kommer att fattas av kommunfullmäktige i slutet av månaden.

Långköraren, skandalen kring Värmdövallen AB behandlades också. Kommunstyrelsens ordförande tog det mycket okloka beslutet att hålla sammanträdet på denna punkt bakom stängda dörrar. Självklart behandlas inga hemligheter. Däremot undrar medborgarna med rätta varför politikerna, som gjort misstag på misstag inte lär av dessa. Självklart är det första steget att återupprätta förtroende för politikerna att vara transparenta och låta medborgarna lyssna till diskussionerna.

Någon elak tunga sa till bloggen när denne vägrades inträde på mötet: "att nu leker man det lokala miljöpartiets favoritlek - tysta leken. Så fort frågor är kontroversiella och det finns allmänt intresse håller man sammanträdena bakom stängda dörrar". Detta är en mycket olycklig utveckling menar bloggen.

En enig kommunstyrelse ställde sig efter en lång diskussion bakom förvärvet.
Däremot är det oklart om det finns någon säljare. I vart fall vill Värmdövallen AB enligt uppgifter som kommit bloggen till del ha 50 miljoner kronor för byggnaderna. Det är väsentligt mer än de 39,65 miljoner kronor plus moms som kommunen är beredd att betala.

Fortsättning lär följa

2 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Enig Kommunstyrelse?

Cicero sa...

Undrar vad det är för hemligheter som beslutas bakom de stängda dörrarna? Vad är det vi väljare inte ska få reda på?

Turerna kring Värmdövallen blir bara värre och värre och misstankarna ökar i samma takt, att allt inte går rätt till.

Varför ska vi lita på förtroendevalda? Vad är det som inte få nå allmänheten och väljarna? Litar inte Vk på folket? Varför i så fall?

Demokrati kräver öppenhet och transparens. Men gång på gång beslutar Vk att begränsa insyn och tranparens, om det är möjligt.

Det är sorgligt att se hur verklig demokrati lyser med sin frånvaro i Värmdö när man ska fatta viktiga beslut som berör kommuninvånarnas pengar.