onsdag 18 november 2009

Äntligen en öppning för att sälja Vattefall

Maud Olofsson öppnar för att sälja delar av Vattenfall, länk. Det är riktigt bra. Sedan är det bara att applådera Jan Björklund som också hoppar på tåget och också numera är öppen för en försäljning av Vattenfall. På bloggen har vi redan tidigare propagerat för en försäljning, länk.

Det kan vara klokt att göra en uppdelning lik den man gjorde kring statens skogar och skogsindustrier. En sorts Sveakraft bör därför skapas där verksamheter som är centrala för samhället behålls. Ett exempel på detta är kraftnätet. Här kan staten sedan dela ut koncessioner för olika kommersiella verksamheter på samma sätt som man gjort med radiofrekvenser. Nätet däremot behåller staten.

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Maud Flippflopp Olofsson har ju sagt allt mellan himmel och jord. Hon är bortgjord. Vem är förvånad.

Och så har vi Tomas Bodström, den stor ministern in spe. Nu har han hux flux upptäckt sin familj och sk resa till USA. Jaha. Det där kom ju lagom efter han ertappats med smiotning från riksadgsjobbet. Saken är klar: Bodström sjappar. Deserterar. Smiter. Gömmer sig. Så långt bort han bara kan. Och där står Mona Sahlin i all sin sublima enfald. Vem hoppar av härnäst? Börjar NÅGON fråga sig vad det här satans amöbapartiet egentligen håller PÅ med?

Höger som Vänster, samma skit!

- Peter Ingestad, Solna