måndag 24 maj 2010

Underlag för dig som ska välja läkare i Hudiksvall

Så här skriver den danska tidningen Extrabladet om den omskrivna läkaren i augusti år 2006, länk som bloggen refererat till i en tidigare bloggpost, länk:
"Kirurg på rædselsturne

Johanne Brandborg Krogh, ortopædkirurg, ukendt opholdssted

Sverre Quist | Thomas Gösta Svensson - 16:00 - 05. aug. 2006

Kig godt efter navnet Johanne Brandborg Krogh næste gang, du skal under kniven på et sygehus. Den danske kirurg har nemlig fået et hav af så alvorlige klager i Sverige og Norge, at Sundhedsstyrelsen nu har besluttet at sætte den kvindelige kirurg under skærpet tilsyn herhjemme.

I Sverige har Johanne Brandborg Krogh modtaget seks klager om lægesjusk, mens de norske sundhedsmyndigheder har kendskab til 22 sager. Det drejer sig blandt andet om patienter, der efter hofteoperationer fik forskellig benlængde. Det har ført til, at Johanne Brandborg Krogh ikke længere må fungere som kirurg på norske sygehuse.

Hun må dog fortsat godt skære løs i Danmark, selv om hun nu er under skærpet tilsyn. Ekstra Bladet kunne således tidligere på året afsløre, at Johanne Brandborg Krogh arbejdede som kirurg på Bornholm Centralsygehus. Hun blev dog fyret, da sygehusdirektøren læste om hende i avisen. Der er ingen der ved, hvor skandalekirurgen befinder sig i dag."

Som vi ser av referatet har Danska tidningar publicerat namnet.

Även Norska tidningar har publicerat namnet. Här är ett exempel från Stavangeravisen, länk:

Sverige:I Norge er hun anmeld 42 ganger

"Dansk skandale-lege jobber i Sverige

Den danske kirurgen Johanne Brandborg Krogh har fått seg jobb på sykehus i Hudiksvall i Sverige. Legen fikk sparken i Norge etter hun er dømt for feilbehandling av 29 pasienter i 42 klagesaker, som er norsk rekord.
Hun kom til Norge etter en rekke skandaler i hjemlandet.


Men det ser ikke ut til at ledelsen ved sykehus følger med i hva som skjer i andre nordiske land. Johanne Brandborg Krogh hadde laget en rekke feil på pasienter i Danmark da hun fant det smartest å søke seg til Norge og norske sykehus. Her har hu klart å bli innklaget for 42 tilfeller av feilbehandling.
Pasientskadeerstattninger på over 10 millioner er utbetalt på grunn av legens feil. Og mer kan det bli.
Etter å ha satt norsk rekord i feiilbehandlinger er nå kvinnen ansatt ved et sykehus i Sverge. Der påstår ledelsen at de ikke ante om alle hennes feil, i følge NRK og bt.dk"

Bloggen tycker det är viktigt att diskutera när namn ska publiceras och inte. Varför väljer svenska tidningar att inte publicera namnet?

Detta är värt en ordentlig debatt tycker bloggen. Misstankar är en sak, men konstaterade fel och domar är en annan.

Borde inte patienter och blivande patienter ha rätt att välja den läkaren man upplever som mest kompetent? Vilken roll är då gammelmedia beredda att spela för att vara både informativa och pressetiska?

Andra bloggar: SvD

Inga kommentarer: