söndag 16 november 2008

1800 mail i inkorgen

Fredrick Federley ondgör sig över de mailbombningar som drabbat honom och andra riksdagsmän. Svenska Dagbladet rapporterar. Han kallar det ett helvetesproblem. 

Jag blir kluven till Fredriks synpunkter i intervjun. 
Å ena sidan tar jag avstånd från mailterrorism. 
Å andra sidan tycker jag att Fredrik missar en möjlighet att väcka en en viktig debatt. Den om hur väljare och politiker ska kunna kommunicera mellan valen. När opinionsgrupper väljer vägen via mailbombning är ett tecken på något. De visar på att vi inte har fungerande mötesplatser mellan politiker och väljare. Om de fanns skulle inte mailbombningarna användas. 

Internet skapar möjligheter till att etablera nya mötesplatser. De kommer inte till av sig själv. Det krävs att någon etablerar dem. Här har politikerna huvudansvaret. Ledordet måste vara interaktivitet. 

Det vore bra om Fredrik tog tag i frågan om mötesplatserna och inte bara ondgjorde sig över väljarnas rådvillhet.

2 kommentarer:

Robert Wictorzon sa...

Mailterrorism? Utveckla gärna. Eller tog du i lite i överkant kanske..?

Hur kommer det sig att när inte tillräckligt många hör av sig i ett visst ärende så anser sig politikerna kunna genomföra konstiga (ibland) saker för att "det är en minoritet som motsätter sig", men när det då BLIR protester, då är det en "mailstorm" som inte går att hantera och då räknas det som spam eller "samordnad aktion"?

Robert Wictorzon sa...

Sen håller jag definitivt med om att det saknas vettiga kommunikationsmöjligheter mellan väljare och politiker.