onsdag 16 september 2009

Spännande kandidat till riksdagen

Ordföranden i centerns ungdomsförbund, Magnus Andersson kandiderar till riksdagen.
Det upplever jag är en spännande och intressant kandidatur.

Läs gärna om vilka frågor han vill driva, länk.

5 kommentarer:

Kenneth Ehrnstedt sa...

Hej Mårtensson,

Nu undrar jag ju hur du tänker egentligen? Vad är spännande med Magnus Andersson? Att han inte gillar funktionshindrade eller handikappade? Eller att han tycker de ska bekosta de merkostnader deras situation kräver själv istället för att få hjälp av oss andra?

Andersson och Bondesson har ju det gemensamt att personer i behov av resurser kan man hantera lite hursom.

Dumt skrivet i en annars bra blogg.
Formsvacka?

Magnus Andersson sa...

Tack Stefan!

Kenneth. Jag vet att vissa upprörts över mitt ifrågasättande av byggnormen, men för att skriva att jag inte gillar funktionshindrade bör man ha belägg. Den senare frågan är rätt befängd. Har du läst min debattartikel och de bloggposter som följt så har du sett jag uttryckligen skriver att samhället genom ett mer effektivt byggande ges möjlighet att ekonomiskt stödja dessa personer ytterligare.

Alltså direkt motsats till vad du skriver.

Jag har argumenterat detta på många ställen, för jag tycker det är ett stort problem att vi har så otroligt svårt att få till små lägenheter i Sverige.

För mig är det en av de viktigare frågorna i min kandidatur, inte byggnormen i sig. Utan att få till fler funktionella, billiga lägenheter i student- och storstadsområden tillsammans med att möta ungdomsarbetslösheten.

Därför tackar jag för din bloggpost Stefan, och hoppas fler vågar ifrågasätta mig som du gör, Kenneth, men det bör vara på saklig grund.

mvh
/ Magnus

Kenneth Ehrnstedt sa...

Lite konstigt att argumentera om detta i denna blogg, min fråga var ju till Stefan. Nåväl Magnus, om nu så många har reagerat på ditt inlägg och du behövt argumentera för handikappfrågan istället för det du egentligen ville så kanske du skulle ta en liten funderare på om du uttryckt dig märkligt, eller om alla andra förstått fel?

Att överhuvudtaget använda en av de mest utsatta gruppern som något slags argument för billigare bostäder är inte bara klumpigt, det är rätt korkat också.

Bättre lycka nästa gång.

Magnus Andersson sa...

Du skriver att jag inte gillar personer med funktionsnedsättning utan belägg och ljuger i nästa mening, jag tycker ändå det finns anledning att bemöta det.

Du skriver "vissa" om "många". För att vara mer exakt. Jag har nu diskuterat med mellan fem och tio personer personer, såväl som frågor om anpassning för personer med funktionsnedsättning i bostäder, offentliga miljöer med mera.

Jag kommer fortsätta den här diskussionen som många fler och min förhoppning är att människor som inte tycker som jag fortsätter att bemöta mig, men jag tror båda sidor tjänar på att hålla sig till sanningen och möta varandra med respekt.

stefan mårtensson sa...

Hej Kenneth
Tack för din kommentar
Jag har uppfattat Magnus som att han har ett starkt socialt patos. Dessutom vill han ändra byråkratiska regler. För mig innebär det inte med automatik att han är emot svaga grupper. Jag har hört Magnus tala om unga tjejjer med problem och hur vi kan stötta dem till ett värdigt liv. Det är ett annat perspektiv än det du tar upp.

Stefan