torsdag 13 augusti 2009

Centern + Piratpartiet = Sant ?

Dags att slå samman centern och piratpartiet för att få ett starkt liberalt block.
Det är mitt förslag i en debattartikel på politikerbloggen, länk.

I vart fall behövs det ett starkare liberalt parti i Sverige.
Ett sammanslaget centerparti och piratparti skulle kunna bli ett sådant.

Andra media: Aftonbladet, Expressen, Svd, Dagen,

6 kommentarer:

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Jag är starkt liberal och väldigt kapitalistisk. Men jag har prioriterat bort all ekonomisk politik för att kunna försvara medborgarrättigheterna.
Så jag säger nej.
Kthxbai!

berinder sa...

Dom centerpartister som är beredda att verkligen stå upp för integritet och inte ha bekämpandet av offentlig sektor som största & enda prioritet är mer än välkomna till piratpartiet. Således behövs inget ihopaslagande.

Observera att centern är för mycket höger för att kunna tänka sig att kompromissa bort högerfrågor för integritet att dom aldrig skulle kunna agera vågmästare utan är i princip bara en flank till moderaterna. Dom behövs för att blåa blocket skall få makten vart 8-12 år bara...

Bo sa...

Centerpartiet är för massavlyssning, massövervakning, att särintressen har företräde i rättssamhället, att rättskipning sker via utpressning, att det är ok att tysta kritiker genom att gå bakom ryggen på dem och att den demokratiska processen är i vägen när beslut skall fattas.

Har svårt att se hur det går ihop med piratpartiets inriktning.

Stefan Mårtensson sa...

Om ni har läst centerpartiets öppenhetsmanifest så ser ni hur lika centern och piratpartiets åsikter är.

berinder sa...

Man kan inte hålla med om Öppenhetsmanifestet och vara centerpartist, döm partiet efter vad dom gör istället för vad dom säger! FRA och Ipred har blivit igenomröstade med starkt stöd av C! Om dom följt öppenhetsmanifestet skulle Piratpartiet aldrig ha blivit starkt!

Stefan Mårtensson sa...

Ser trovärdighetsproblemet