måndag 14 februari 2011

Klart att killen ska ha en hall

Hänt i Värmdö
När det gäller sporter med många utövare som är killar eller män är uppfinningsrikedomen stor för att lösa problem. Det kan gälla fotboll, tennis och annat. Om vi däremot går till sporter som har en övervägande dominans av flickor eller kvinnor som utövare är det sämre med lösningsförmågan.

Hindren kan vara formella. Om det hade varit en manligt dominerad sport hade man sett detta som portar i en slalombacke. När det gäller kvinnligt dominerad sport är dessa hinder oftast omöjliggör att övervinna. Man kör huvudet i väggen.

En som personifierar detta förhållningssätt är kommunstyrelsens ordförande Lars Erik "Nallen" Alversjö. I två fall på kort tid anser han inte att hästsport är viktig och därför inte behöver stöd.

Gustavsbergs ryttare är ett av fallen. Där har man suttit i diskussion efter diskussion. Problemet är bara att det inte händer något. Sakta, men säkert hållet därför ett antal hundra tjejer på att förlora sin möjlighet att rida. Någon smidighet för att lösa problemet har inte funnits från ledande politiker.

Det andra fallet är projektet stallkraft. Det läggs ned eftersom kommunen inte är beredda att hålla det vid liv någon månad innan det fått sin auktorisation av socialstyrelsen. "Nallen" säger att det är klart att vi stödjer projektet. Hans kollega fru Borgmästarinnan Pettersson säger nej. Det blir inga pengar. Där försvann ett viktigt och välskött projekt.

Enda förklaringen till varför hästsporten inte får samma stöd som "killsporter" är faktiskt bara ett. Det stavas könsdiskriminering.

2 kommentarer:

En Dolk som Spetsar frågorna sa...

Hej Bloggen,
Ja nog är det så att Stallkraft behövs. Ibland måste man tänka både och. Konstigt nog bygger vi och sponsrar hallar runt om i vår kommun så även inom glesortsområdet Möja. Inget ont i det, men snart har vi lika många hallar i vår underbara kommun som via har rondeller. En hall vid varje rondell. Inte dåligt! Stallkraft behövs ! Inte minst för att utsatta människor i vår kommun skall känna ett egenvärde genom meningsfylld sysselsättning och arbete. Jag menar att majoriteten i vår kommun inte har det rätta tänket; Om alla människors lika värde.
För mig som politiker är tänket:(Med människan i Centrum) det mest primära.
Låt Stallkraft få leva!!!

Jag ber Bloggen simma lugnt och fortsätta med sin verksamhet för medborgarnas fromma.

Jan Dolk

Stefan Mårtensson sa...

Janne,
Vi får hoppas att stallkraft får leva vidare.