torsdag 10 februari 2011

Skärgårdsborna tas inte på allvar

Hänt i Värmdö
Skärgårdsrådet håller på att spricka i Värmdö. Kritiken är hård från skärgårdborna, länk. Det gäller inte bara parkeringar för skärgårdsbor, som i sig borde vara lätta att skapa. En sorts boendeparkering för skärgårdsborna borde vara med i ett uppdaterat ägardirektiv till Värdmö hamnar. På detta svarar kommunstyrelsens ordförande Lars Erik "Nallen" Alversjö: nej.
Som vanligt har denne man lite svårt att förstå vem som är hans uppdragsgivare.

Vad det har talats mindre om är arbetsformerna i Skärgårdsrådet. Sammanträdestiderna är till exempel sådana att huvuddelen av skärgårdsborna inte har möjlighet att medverka. Kommunen och dess ledande politiker måste nu arbeta med att skapa rimliga arbetsformer för skärgårdsrådet så att arbetet känns meningsfullt. Ett ökat självstyre för öarna är en annan fråga som borde prioriteras upp.

Andra länkar: Skärgårdsbryggan

3 kommentarer:

En Dolk som Spetsar frågorna sa...

Hej bloggen!
Nu får Du verkligen skärpa Dig! Du skriver att skärgårdsborna inte tas på allvar inom Värmdö kommun.
Inom Värmdö kommun måste jag ju då fråga; Vilka medborgare tas över över huvud taget på allvar ?
Skämtar Du eller? Nåja Du kan vara bra ändå.
Ha det
Jan Dolk

Österman sa...

Hej bloggen
Kanske kan du analysera fram hur man egentligen gjorde med de tidigare fasta, numrerade platserna i Sollenkroka. Det fanns 200 men man sålde enligt uppgift 231 stycken. Frågan är vilka nummer det egentligen var på den parkering som kund nummer 202-231 fick. Hyrde man ut 1,2 och tre en gång till då eller...?

Stefan Mårtensson sa...

Det är sorgligt att man inte vill lösa det här problemet. För det är klart att man kan lösa det.