torsdag 10 februari 2011

Mindre Nilsson och mera nya oprövade krafter?

Hänt i Värmdö
Då är det klart. Hans Ove "Greven" Görtz lämnar ordförandeskapet i moderaterna på Värmdö. Det är mera en strid om påvens skägg huruvida han är direkt petad eller om han förstod att han inte skulle bli återvald och därför lämnade. Bloggen kan inte annat än se detta som en positiv utveckling för moderaterna på Värmdö. "Grevens" ledarskap lämnar mycket övrigt att önska.

Han fick också tydliga signaler efter valet att några större uppgifter inom Värmdö kommun inte var aktuella för honom. Det förstod innebörden av efter en ganska lång tid.

Nilsson-falangens inflytaden inom moderaterna decimeras nu rejält. Herr Nilsson själv har lämnat Värmdöpolitiken och nu devalveras "Greven" Det är en bra utveckling. Nu undrar man när Johan Hedberg, den politiske sekreteraren får lämna. Hittills verkar man tycka synd om honom och därför får han sitta kvar.

Sannolikt kommer inte den mest lämpade kandidaten Bo Bladholm att bli ordförande. Bloggen tippar att det mest sannolika valet är en kandidat som är relativt oprövad och som inte blandar sig i den pågående maktkampen.

6 kommentarer:

En Dolk som Spetsar frågorna sa...

Hej Bloggen.
Möjligt är att Bloggens analys är riktig dock som tidigare Moderat och utsparkad på grund av att jag inte önskade delta i Naessens och Görtzens valsande lögner, måste jag ändå be bloggen visa tillit de de goda krafter som finns i allas våra partier så även inom Moderaterna.
Trots min fortsatta uppfattning i frågan vilken är som Bloggens mycket kritisk till vissa Moderaters beteende måste jag ändå ha en tro på allas våra goda krafter.
Ses vi i kyrkan på söndag?
Jan Dolk

Kenneth Ehrnstedt sa...

Till och med en tom stol är en utveckling från tidigare läge.

En Dolk som Spetsar frågorna sa...

Hoppsan Kenneth!
Det var inte så jag menade.
Du kanske tänker på gårdagens möte?
Jan Dolk

Kenneth Ehrnstedt sa...

Just det Jan. Det finns alldeles säkert dugliga krafter inom moderaterna som kan göra ett bra jobb, Görtz är knappast en av dom.

Stefan Mårtensson sa...

Tack för era kommentarer.
Ja, vi får för allas bästa hoppas att det är de kompententa moderaterna som tar över. Det finns en möjlighet att de gör det.

Stefan Mårtensson sa...

Naess borta, betyder en Nilssonanhängare mindre. Bra det också