DN talar om cirka 800, jämfört med 662 förra året, länk.
Det kommer att minglas precis som förra året. Dagens Nyheter skriver om några av dem som kommer till veckan, länk. Politikerbloggen kommer att bevaka våra politiska junkies skriver Daniel Alsén, länk. Niklas Svensson från samma blogg kommer att fokusera på skvallret, länk.
Jag kan tycka att det är lite välgörande att några börjar betrakta Almedalsveckan med lite distans. Trots allt är detta mycket av åsikternas Kiviks marknad. Då kan man faktiskt också utforska det burleska och roliga.
Inför årets vecka kommer det kritik mot arrangemanget om än i ett homoristiskt paket, länk.
En orsak kan vara att arrangemanget har svällt över alla breddar. Det finns anledningen att börja ställa sig frågan om formatet är riktigt. Själv börjar jag undra.
Det kan vara så att arrangemanget börja svikta under sin egen tyngd.
Bland dem som inte kommer att vara med återfinns Henrik Alexandersson, bloggvärldens nestor. Han säger själv att det går lika bra att bevaka arrangemanget på distans. Han verkar i stället fokusera på en ny roll som medhjälpare åt Piratpartiet i EU parlamentet, länk.
Två andra som inte kommer är Lotta Edholm, skolborgarråd i Stockholm och Bertil Österberg som är Jan Björklunds närmaste man och statssekreterare. Det ryktas om att de var mera intresserade av semester.
Det är flera tongivande opinionsbildare som signalerar att de inte kommer till Almedalen i år. Det kan vara lika intressant att se vilka dessa är, som att bevaka de som kommer.
Almedalsbloggen finns inte längre som namn utan heter numera makthavare.se, länk.
Fokuset är bredare. Ska bli spännande att se om det nya formatet fungerar. Lite funderasam är jag inför det.
En tidning som är som mest aktuell i hela Sverige under denna vecka är självklart Gotlands Allehanda, länk. Deras löpsedlar i Visby centrum markerar att det lokala är lika viktigt som världspolitiken. Det är en viktigt väckarklocka.
Jag tror att årets Almedalsvecka blir ett viktigt avstamp för 2010 års valrörelse. Piratpartisterna är i publiken och debatterar från ett oursiderperspektiv.
De etablerade partierna kan i efterhand säga att de var här vi visade att integritetsfrågorna är i fokus eller konstatera att vi inte tog integritetsfrågorna på allvar. Därför förlorade vi valet.
Kristdemokraternas filmotståndarkramning kan om den inte ändras här i Almedalen bli ett hot mot partiet som ett riksdagsparti.
Centern visar här att man är beredd att reformera upphovsrätten. Det krävs tydliga signaler från Maud Olofsson om hur det ska gå till.
I Almedalen återfinns i år precis som tidigare MÅRTENSSON.
Andra media: DN,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar