fredag 18 februari 2011

Fram och tillbaka

Hänt i Värmdö
Hur står det till?
Den frågan kan man ställa till fru vice ordföranden Elisabeth Dingertz.

Hon tyckte häromdagen att det inte skulle få sitta några andra än politiker på det beramade kaosmötet mellan utbildningsstyrelsen och Finansieringsnämnden för utbildning.

Är det numera så att öppenhet gäller när politikerna önskar det och inte alltid. Ska man ha lottdragning om öppna sammanträden eller ej?

Den som kördes ut var Karin Nordblom från centern. Efter lite dividerade beslöt man sig för att öppna sammanträdet. Vid det laget hade Nordblom lämnat sammanträdet. En politiker fick springa upp Nordblom för att meddela att hon nu var välkommen på sammanträdet, för att det var öppnat. Nordblom vände, men hon hade aldrig behövt lämna sammanträdet. Hon är nämligen i laga ordning vald och anmäld politisk sekreterare. En sådan har tillgång till nämndsammanträden vare sig de är öppna eller slutna.

Bloggen säger fy skäms på sig fru Dingertz. Hon borde veta bättre. För att inte tala om ordföranden som inte tillrättavisade fru Dingertz.

Bloggen trodde att kollision för Värmdö ville ha öppna sammanträden. Nu kan man börja undra?

1 kommentar:

En Dolk som Spetsar frågorna sa...

Hej Bloggen,
Håller med bloggen i frågan, men jag måste ju ändå undra över bloggens mening som säger: (nu måste man börja undra). Har man inte måst det hela tiden?
Ha det nu så bra
Jan Dolk