torsdag 16 juli 2009

Stockholmsprogrammet: Falkvinge har delvis rätt

Rick Falkvinge har rätt när han säger att vi bara kan kritisera det som verkligen sägs av EU vad gäller Stockholmsprogrammet, länk. Dessvärre är det bara en del av sanningen.
Visst gäller att vara upprörd över det som är upprörande. 

Samtidigt är det centralt att veta vilken grundinställning olika aktörer har till internet. Det avgör vad dessa personer (politiker) är beredda att vidta för åtgärder mot (för) nätet. 

I min bloggpost i går visade jag på hur Beatrice Ask ser på internet, länk
Det är också värt att ta med i argumentationen om Stockholmsprogrammet. Debatten rör sig om mer än det utsagda. Den rör sig också om hur olika aktörer ser på internet som fenomen och synen på människorna där. Det avgör om dessa politiker är beredda att skydda eller bekämpa människorna på nätet.

3 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Jag tror som du att Falkvinge delvis har rätt, men kan inte bortse från att Framtidsgruppens rapport kommer att spela roll i olika sammanhang. Jag saknar att någon använder en logisk metod utifrån frågan - Vad är roten till det onda? Nu försöker man göda kråkan nedanför knäna som min mamma brukade säga - taskiga lösningar när det gäller olika symtom. Ta detta med rfid som Erik Hultin skrivit om. Det är bara it-analfabeter som kan komma på något sådant - industrin tackar och tar emot. De tjänar pengar hur som helst.

Stefan Mårtensson sa...

Jag kan inte annat än hålla med dig.

Safa Sadat sa...

Hej alla, jag heter Felicia haruna Sadat och jag är här ute för att vittna om BABA NOSA UGO: s goda verk från templet i Karnataka eftersom min lycka återställs, jag har varit gift i ungefär 11 år nu, det kom till en punkt när min man började agera konstigt och sedan lämnade han mig och våra två barn för en annan kvinna i över 6 månader, jag visste aldrig att han hade ett förhållande med en annan kvinna, den här kvinnan vill ta min lycka och allt som jag har jobbat för, jag kändes som slutar allt. När jag letade efter en lösning kom jag över flera vittnesmål om Spellcaster på internet.
Vissa vittnade om att han tog tillbaka sin ex-älskare, vissa vittnade om att han löser alla slags andliga problem, örtmedicin för sjukdom som fybroid, astma, könssjukdomar, njursjukdom, diabetes, erektil dysfunktion, vinnande lotteri. Jag trodde aldrig på spellcaster men jag hade inget alternativ eftersom jag letade efter lösning överallt, så jag fick e-postmeddelandet till BABA NOSA UGO från vittnesmålen online och beslutade att prova honom.
Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom, han berättade för mig vad jag behövde göra och jag gjorde precis som han instruerade, förberedde något för mig att använda, han gjorde nästan allt själv, jag tvivlade faktiskt på när han sa till mig att Jag skulle förvänta mig en god nyhet, det var mindre än 14 dagar då min man ringde mig efter så lång tid. Han kom tillbaka om ursäkt och bad om förlåtelse, det hela var som en dröm, jag förlåtit honom och nu är vi ännu lyckligare än någonsin tidigare.
Jag vill säga ett stort tack till BABA NOSA UGO för hans vänliga hjälp, jag har aldrig förväntat mig ett så stort andligt arbete och jag kommer inte att sluta dela hans vittnesbörd. Om du har något andligt problem och du letar efter en riktig och äkta Spellcaster, kontakta BABA NOSA UGO så blir du glad att du gjorde det.

E-post: nosaugotemple@gmail.com / nosaugotemple@net-c.com

WhatsApp: +37258031247

Viber: +2347066853060

https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka