torsdag 19 januari 2012

Moderat rockad i Vård- och Omsorgsstyrelsen

Hänt i Värmdö
Nu blir det snart en ny ordförande för Vård- och Omsorgsstyrelsen i Värmdö kommun.
Hans Ove Görtz har avsagt sig uppdraget som ordförande. Vid ett möte hos moderaterna i måndags nominerades Deshira Flankör som kandidat att efterträda Görtz. Kommunfullmäktige kommer att utse Deshira till ny ordförande. Fullmäktigebeslutet är en ren formalitet.

Deshira Flankör är moderat kommunfullmäktigeledamot och ledamot i den lokala partistyrelsen i Värmdö. Hon har en blogg med namnet: "jag i tre kronor", länk. Hon är känd för att ha fört en trevande politisk tillvaro och prövat på att ha varit organiserad centerpartist och socialdemokrat tidigare.
Hon ligger väl till hos kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö och kunde därför inte förbigås menar en del kritiker. Andra menar att hon är en kvinna att satsa på. På denna typ av mera framträdande politiska befattningar är hon ett oprövat kort.

Bloggen menar att man får bedöma henne efter de politiska resultat hon lyckas åstadkomma. 

3 kommentarer:

Fredrik sa...

...
Rockad är ett specialdrag i schack där man i ett drag flyttar kungen och ett av tornen.... Draget har två fördelar: att med ett drag ställa kungen i säkerhet och samtidigt få ett av tornen med i spelet. Rockaden är det enda sättet att flytta två pjäser i samma drag. Trots att denna operation skulle kräva minst 3 drag normalt sett räknas rockad bara som ett drag.
vem är tornet och vem är kungen?

Stefan Mårtensson sa...

Hej Fredrik!
Jag vet vad en rockad i schack är.
Vem tornet är och vem kungen är blir en spännande gåta. Det var den som bloggen ville uppmärksamma.

Fredrik sa...

Skydda kungen och få en pjäs med i spelet... ;)