söndag 31 maj 2009

Internet är en livsstil för internetinvånarna och inte bara ett hjälpmedel

P J Anser Linder har skrivit en krönika om varför Alliansen inte attraherar de yngre väljarna, länk
Det Linder har skrivit borde läsas av partisekreterarna. Han problematiserar bristen på en "nätpolitik" från Alliansens sida och effekterna av denna brist.

Linders slutsats är ett steg tillbaka och två tillbaka. Jag tror att förklaringen är mer änhans som är: "frånvaron av bilder av vad regeringspolitiken går ut på".

Piratpartiet har funnit ett politikområde där Alliansen inte har en politik som är uppdaterad. Det är de frihetliga värdena när internet finns. Alliansregeringens politik är upplagd som om internet inte fanns. Därför tar politiken tar inte hänsyn till teknik och unga människors värderingar. 

Nätpolitiken är en central del av den frihetliga politiken. Exemplen från upphovsrättens område och den personliga integriteten är bara de första exemplen. I ett längre perspektiv kommer nationalstatens begränsningar av friheten att vara fokus, länk.

Fokus på friheten är Alliansens möjlighet att återerövra de unga väljarna. Den friheten är långtstörre än vad som markadsförts av regeringen. Då måste man inse att internet inte bara är ett hjälpmedel. Det är en central del av en livsstil för många.  
Extra illa blir det när ledande ministrar har attityden att nätet är mer av ett problem än en möjlighet, länk, länk.

5 kommentarer:

Jonas sa...

Sossarna röstade JA till både IPRED och FRA, värre hyckleri får man leta efter.

Stefan Mårtensson sa...

Håller helt med. Jag tror däremot inte att det var så många som hade några förväntningar på (s). På alliansregeringen var det däremot många som hade förväntningar.

Gun Svensson sa...

Den låsta position som Staffan Danielsson och Johan Linander har intagit är mycket olycklig.

I NE står att integritet är både ”rätt att ha (visst) eget område som är skyddat mot intrång” och ”förmåga att handla helt efter eget samvete och utan att vara bunden av ovidkommande yttre hänsyn”. I SvD:s Språklådan skrev Viveka Adelswärd i lördags ”Begreppet innefattar två perspektiv. Ur det ena är det omgivningen som ska skydda individen mot skadlig påverkan, ur det andra är det individens eget ansvar att göra sig oemottaglig för en sådan”, kan det mot bakgrund av det som hänt kring FRA:s spaning sägas bättre.

Stefan Mårtensson sa...

Jag håller med dig Gun
Begreppet integritet är svårt att definiera. Egentligen borde man söka undvika det och finna bättre synonymer

Anonym sa...

楓采,荷蘭村,亞士頓,湖水岸,水月雅緻,風緻主題,城市水棧,麗緹,簡愛,沐蘭,悅豪,高登,四季,愛莉園,微風,楓采,紅樓,麗景,七星,歐悅,楓采,桂冠,震點樂,歐悅,微風,沐夏,遊桐花,101,真善美,長青,港賓,甜蜜蜜,百老匯,箱根,碧雲天,采舍,涵碧園,愛情海,楓林,悅萊,花園,喜來登,春風,楓采時尚,麗緹,谷關明,圓緣,夢田,亞曼尼,花鄉,璽朵,允頌,春風,河堤,綠驛,御宿,激點,布拉格,青森,凱撒,柏克,國妃鷹堡,長興,花嫁情境,威尼斯,峇里島,日光花園,四季,春天,伊甸風情