torsdag 4 september 2008

FRA värre än gamla IB

Äntligen börjar datainspektionen sin granskning eller som man säger "tillsyn" av FRA, enligt ett pressmeddelande och som refereras av Nerikes Allehanda

Man säger att granskningen ska var klar om 6 veckor. Inspektionen säger att man tagit emot 3 olika anonyma klagomål. Ett av dem rör listan på 103 namn som FRA spanat på redan under 1990 talet. En av dem som engagerat sig i detta är Henrik Alexandersson. Som tack för sitt engagemang anmäldes till justitiekanslern av FRA. 

Det finns ingen anledning till att hoppas på att något kommer fram under "tillsynen". Däremot är det viktigt att bevaka vad datainspektionen gör och vilka resultat som i alla fall kommer fram.

Det FRA sysslar med är värre än vad gamla IB gjorde. De sysslade ju "bara" med åsiktsregistrering. FRA gör mycket mer. 
Som många har uppmärksammat så är det en form av striptease av medborgerliga fri- och rättigheter som kan ha pågått av enskilda medborgare. 
Med den nya lagen blir det naket värre för den lilla människan.

1 kommentar:

Gun Svensson sa...

Sex veckor - det var snabba ryck. Ingår granskningen i FRA-kramarnas försvarsarsenal? Lärde mig igår att obekväma frågor, som inte kan läggas i en låda och glömmas utan måste hanteras kan antingen ges en ordinär begravning - avslag - eller en begravning med krans - man låtsas göra något, som tar tid ;-)