måndag 6 april 2009

Extra: SEB och LO samordnar krishanteringen

Effektivt samnyttjande ger resultat. 
Nu gör LO gemensam sak med SEB. Man kommer framöver att utnyttja samma kris- och PR konsultbyrå. I en gemensam kommentar säger Jakob Wallenberg och Wanja Lundby-Wedin: "att vi har båda dålig pejl på vad vanligt folk tycker och därför måste vi ta hjälp av professionell kompetens". 

Genom att utnyttja samma konsult tar vi ansvar i krisen och bringar ned kostnaderna för denna. Vi har också fattat ett beslut om att höga förtroendemän som utmanar allmänhetens känsla för rätt och fel ska få stanna kvar på sina poster, hur mycket det än blåser. Detta gäller båda organisationerna. Skulle det inte hålla fullt ut har vi utvecklat en gemensam fallskärm.

För att stödja varandra har därför Annika Bohlin-Falkengren och Wanja Lundby-Wedin numera formellt bildat ett kvinnligt nätverk. Detta kommer sannolikt att kallas Lifbojen. 

I överenskommelsen ligger också att SEB när LO så önskar bereder Lundby-Wedin en plats i SEBs styrelse. Båda parter är införstådda med att arvodet kommer att utgå enligt de riktlinjer som gällde år 2008. 

För den händelse SEB behöver stötta Bohlin-Falkengren har LO meddelat att man kan bereda henne plats i Swedbanks styrelse. Om fallet är högt och ömmande kan till och med en VD post övervägas.

Visst är Sverige fantastiskt! 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sista rycket i omröstningen på min blogg!

Nästan 100 pirater har redan deltagit.

Vilket parti är Piratpartisternas andrahandsval?

http://infallsvinkel.wordpress.com/2009/04/05/piratpartisternas-andrahandsval/

Anonym sa...

Nu skall vi vara seriösa här, och hålla huvet varmt och hjärtat kallt men vice versa såsom Valfrid PJ Linderman i Svenska Dagens Aftonpress har anmodat. Mona Sahlin visar ledarskap och kanske inte det. Wanja Lundby-Wedin sitter kvar i god och tveksam samarbetsinriktad saltsjö bad och anda. Landet behöver en samlande regering. God svensk tiger. Ät Wallenbergare!

- Ture Ingestad, min bror

Mickeh1962 sa...

Nu går skam på torra land !

Medlemmarna måste gå samman och diskutera möjligheterna att avsätta/byta ut sina förbundsordförande för hela högen är ju KORRUPTA ! Dom uttalar sitt stöd till Vanja-Korrupt ! Det är ju inte klokt alltihop ! Vad är detta ?

Hela LO och Fack-farsen är ju korrumperade, nä det är snart dags att packa sin väska och flytta från Sverige, det blir bara värre och värre,det finns ingen framtid eller framtidstro kvar, fy…..
Stackars våra barn som ska växa upp i detta land, hu….

Värmdöbävrar sa...

Ja visst är tiden ur led