fredag 11 juli 2008

4 oktober då - 16 september nu

Den 4 oktober 1983 minns vi som datum. Något hände då. Då tågade folket och folkets företagare under ledning av Gunnar Randholm mot löntagafonderna. De var 125.000 stycken som demonstrerade. En av Sveriges största demonstrationståg. Ett demonstrationståg med folk från hela landet. Extrainsatta tåg och chartrade bussar kom från hela landet.
4 oktoberrörelsen blev så småningom stiftelsen den nya välfärden och en rörelse som syns och hörs fortfarande i samhällsdebatten. 

I år är det den 16 september som gäller. Precis som när det gällde löntagarfonderna har politikerna gått för långt. Precis som då var idéen något som man inte hade förankrat. Löntagarfonderna avskaffades så småningom, men under många år representerade införandet ett sår. 

Goda lösningar över blockgränserna omöjliggjordes. Det tog tid att reparera skadan. Att Kjell Olof Feldt skrev de bevingade orden "löntagarfonder är ett djälva skit som vi baxat ända hit" visade att regeringen själv visste att man var fel ute. 
Detsamma hoppas jag gäller om FRA lagen. 

Den 16 september är det dags igen för en bred folklig manifestation. Samma dag som "Riksmötets högtidliga Öppnande". 

Då kan Du och jag visa vad vi tycker om FRA-lagen.
Låt oss blir fler än de 125.000 som tågade mot löntagarfonderna.

Du som inte kan komma den dagen skriv ett mail den dagen till Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund, Sten Tolgfors och Göran Hägglund och berätta vad du tycker om lagen. 

PS Skicka gärna en "hemlig" kopia till FRA.


Inga kommentarer: