fredag 1 februari 2013

Anmälan till dating med kommunens ledning

Hänt i Värmdö
Kommunen är en överraskningarnas kommun. Ena veckan köper man en hamn. En annan vecka planlägger man ett konferenscentrum. Ytterligare någon senare vecka köper man en sporthall som man inte beställt.

Nu slår kommunen på stort och tänker nytt.
Man ger sig in i datingbranschen, länk.
Tjänsten heter: boka kommunledningningen.
Bloggen är inte så familjär med denna sektor av näringslivet, men det verkar kommunens ledning vara.

Det är inte vem som helst som ställer upp.
Det är inte bara en person. Man får en gruppdate.
Med på daten är kommunstyrelsens ordförande, kommunstyrelsens förste och andre vice ordförande. Som om det inte räckte får man en äkta kommundirektör på köpet. Som lite garnering kommer även personal från kommunens näringslivsenhet med.

Värmdö kommun är offensiva. Man träffas inte på hemmaplan i trygga kommunalhuset Skogbo utan går direkt till en date på bortaplan.

Ett litet tryckfel har tyvärr insmugit sig i pressmeddelande frånt.
Man har nämligen begränsat sig till företagare. Som kommunens mest erfarna och framstående politiker och tjänstemän vet är det inte möjligt att begränsa ett fantastiskt datingerbjudande som detta till bara en typ av kommunmedlemmar.
Tokigt nog ger pressmeddelandet den bilden. Alla kan göra fel.
För det är ju så att om erbjudandet ska vara tillåtet ska självklart alla kommunens medlemmar kunna vara med om dessa spännande möten. Kommunallagen har ett budskap som nästan låter som: delad glädje är dubbel glädje

Bloggen är inte sämre än den anmäler sig som en av de första datingdeltagarna.

Men vänta nu blev inte det här lite tokigt?
Man ville förbättra kontakterna med näringslivet, men tänkte inte på att den här tjänsten egentligen inte var någon god idé. För man kan inte begränsa den till bara företagare.
Om alla anmäler sig kommer inte kommunledningen att ha något annat att göra än att gå på date.

Låt oss säga att bara 10.000 av Värmdö kommuns medlemmar vill utnyttja sig av tjänsten.
Nu vet bloggen att ledningen är serviceinriktad. Man jobbar alltid. Det innebär i så fall att mötena måste begränsas till en halvtimme per date och då kommer dessa upptagna människor att jobba 13,5 timmar om dagen med bara dating. Skulle man inte styra en kommun också?

Inga kommentarer: