tisdag 19 februari 2013

Fastighetsmässan i Cannes: Vem ska bort?

Hänt i Värmdö
Nu är det dags igen.
Värmdö kommun ska delta på den stora fastighetsmässan i Cannes.

Totalt är det 27 personer som deltar från kommunerna i Stockholms län. Till detta kommer Stockholms stad som skickar 21 personer.
Av de 27 personerna kommer 5 från Värmdö kommun.
Det innebär att Värmdö kommun står för hela 18,5% av delegationen.

Hur mässdeltagandet gynnar skattebetalarna kan man undra.

Vem som leder delegationen är oklart.
Det kan vara Anders "Ankan" Bergman, i sin egenskap av ordförande i fastighetsutskottet i kommunen. Ankan hinner förresten knappt byta kläder efter sin semesterresa till Grenada.

Med på resan är också kommunstyrelsens ordförande, Monica Pettersson. Om det är hon som leder delegationen vet heller ingen.
Tredje och sista politikern är Peter "Farbror Frej" Frej.

Två tjänstemän följer också med på resan, det är Moa Öhman och kommunens egen direktör Stellan Folkesson.

På bloggens frågor om resan svarar kommunsekreteraren Per Fogelström så här i ett mail:


"Investerarmässan MIPIM i Cannes är Europas ledande årliga mötesplats för fastighetsbranschen. Mässan är både ett tillfälle för oss att visa upp kommunen och våra projekt samt knyta kontakter. Värmdö kommun har särskilt blivit utvalt att presenteras vid ett frukostseminarium samt att delta med material i montern för Stockholmsregionen. På frukostseminariet kommer Monica, kommunstyrelsens ordförande att berätta om kommunen och våra utvecklingsprojekt med fokus på centrala Gustavsberg. I den gemensamma montern för Stockholm har Värmdö fått möjlighet att med text och bild vissa upp projektet framtidens Gustavsberg. För att få ut så mycket som möjligt av dagarna har vi bokat in ett antal möten med intressenter.
Vi kommer att vara där mellan den 12-14/3 (mässan slutar fredag 15/3). Alla utom Monica bor på ett tvåstjärnigt hotell utanför Cannes som heter Pierre et vacanes cannes beach.Kostnaden för hotellet är 2 200 kr/person för hela perioden."

Vad resan kostar totalt verkar det däremot vara svårt för kommunkansliet att ta fram.
Vilka resultat som de tidigare resorna gett verkar det vara lika svårt att få svar på.

Det enda bloggen vet är att ett konkret resulat efter förra resan till Cannes var att den förre kommunstyrelseordföranden Lars-Erik "Nallen" Alversjö beslöt sig för att avgå.

Inga kommentarer: