torsdag 26 mars 2009

Vad och hur gör ni för att förverkliga öppenhetsmanifestet?

Centerns öppenhetsmanifest är riktigt bra och inspirerande liberal läsning, länk. Bara för det är det värt att bli medlem i centern, givet att man förverkligar det. Annars har det motsatt effekt.

En av dem som är centerpartist till 90% numera är Anders Berglund, länk. Han är besviken på att öppenhetsmanifestet inte har omsatts i praktisk politik. 

Min fråga är:
På vilket sätt kommer du Johan Linander, du Karin Nilsson, du Annie Johansson, länk, att arbeta för att centerns öppenhetsmanifest realiseras i justitieutskottet och riksdagen under resten av denna mandatperiod? 
Var gärna så konkreta som möjligt.

Ni sitter som ledamöter och ersättare i riksdagens justitieutskott för centerpartiet. 
Det är ni som har huvudansvaret. 
Därför är ni svaret skyldiga.

En del socialdemokrater har vaknat och reflekterar nu i motioner om hur upphovsrätten kan moderniseras, länk. Även om jag inte håller med om allt som motionärerna säger är det ett steg i rätt riktning.

För dem av er som vill ha ytterligare inspiration finns en sammanställning av POSM (Political Open Source Management, intellektuell allemansrätt och den elektroniska offentlighetsprincipen, länk.

Andra media: DN,

4 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag kan ju posta det här också, så du kan korrigera det. Du fick till mitt förnamn fel. Men tack så mycket för stödet och länken.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Här kommer en manuell trackback också. Jag undrar precis samma sak:

Mer tankar om varför jag blev Guldpirat

Ha det underbart!

Anonym sa...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園

Markus "LAKE" Berglund sa...

Ps, ett par tips - duhar fortfarand einte ändrat mitt förnamn i texten.

Sedan är länken till Öppenhetsmanifestet blivit trasig. Använd gärna denna istället:

http://lakonism.blogspot.com/2010/08/centerpartiets-oppenhetsmanifest-fran.html

Och så anar jag at den sista kommentaren här är spam. Den aksnek ska plockas bort?