söndag 28 mars 2010

Bloggen avancerar

MÅRTENSSONS meningar avancerar i bloggosfären. Enligt senaste uppdatering av politometern är meningarna numera den 6:e mest inflytelserika centerbloggen och nummer 43 i landet. Det är 14 placeringar upp. Vi tackar för det förtroendet!

Bland centerbloggarna i Sverige leder Magnus Andersson med en 17 plats totalt i Sverige I Värmdö ligger Hans Lindqvist på plats 436 (+63 placeringar) i riket medan. I centern ligger han som nummer 42. Värmdöcenterns blogg ligger på plats 505 (+5 placeringar) i Sverige och i centern som nummer 50.

Hos moderaterna leder Mary X Johnsson, med sina moderata karameller. Hon ligger på plats 7 i landet. Därigenom har hon petat ned Carl Bildt till plats nummer 2 och i Sverige till plats 14.
I Värmdö ligger Deshira Flankör på plats 77 bland moderaterna och i Sverige på plats 656.

Bland folkpartister leder Mark Klamberg och är 15 mest inflytelserik i Sverige.
I Värmdö ligger Fredrik Sneibjerg på på plats 430 (plus 4 placeringar). Bland folkpartisterna är han nummer 56.

Hos socialdemokraterna ligger Rosemarie Sjögren (kulturbloggen) på plats nummer 1 och i Sverige på plats nummer 5. Annika Andersson ligger på plats 66 och som nummer 233 i Sverige. Aurora Gullberg ligger på plats 80 och som nummer 276 i Sverige. Daniel Mathiesen ligger på plats 108 och i Sverige 447. Andrine Winter på plats 130 bland socialdemokraterna och som 537 (+27 placeringar) i landet.

Piratpartiet lägger genom Henrik Alexandersson och Marie Andersson, Opassande beslag på plats 1 och 2 i Sverige. Rick Falkvinge hamnar på plats 4 i Sverige

2 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Enligt Politiometerns sätt att mäta kanske kan tilläggas. De mäter något annorlunda än Knuff där det är det totala antalet inlänkningar som ligger till grund.

Knuff "rensar" ut de äldsta och jobbar ganska aktivt med värderingarna i relation till tidsfaktorn varför dessa listor ger en annan bild.

Och precis som alla mätverktyg så finns det en stor brist. Det finns ingen som väger samman antalet läsare via webb och RSS samt inlänkningarna. Inte heller någon värdering av vilka som läser en viss blogg.

Storstad, som drivs av Marika Lindgren-Åsbrink, är nog en av de absolut tyngsta bloggarna rent opinionsmässigt. Hon är knappt mätbar emedan Blondinbella har en hel hög med läsare som inte kan sägas har något större inflytande i andra perspektiv.

Men grattis till placeringen, jag har dig som ett gott exempel på en lokal blogg när jag föreläser om sociala medier.

Bara så att du vet att din blogg har en högre påverkan än vad som syns i alla dessa listor....

;)

Johan

Stefan Mårtensson sa...

Stort tack Johan för din vänliga och klargörande kommentar. Jag får erkänna att jag med stor behållning läser din blogg också.

Tack!

Stefan