söndag 14 mars 2010

Mjuka miljöpartiet?DN rapporterar om att årsmötet hos miljöpartiet i Stockholms stad utvecklade sig till ett råkurr av närmast hockeykaraktär, länk. Det är intressant att miljöpartiet avancerar som ett ånglok i opinionen och är djupt oeniga internt. De beskyllningar som haglar internt påminner mycket om de man beskyller andra externt för. En intressant observation.

Miljöpartiet i Stockholms stad avsatte sin manliga ordförande Jerker Thorsell och ersatte honom med Martin Hansson. Thorsell står nära den för sina telefonräkningar kritiserade Yvonne Ruwaida, länk. Ny kvinnlig ordförande blev Cecilia Obermüller.

Ruwaida placerades på tredje plats och behöver nu personkryss för att bli borgarråd efter valet.

Man kan diskutera vilka effekter som det dubbla ledarskapet i miljöpartet har. I varje läge man och kvinna. På ett sätt är det sympatiskt. När det kom var det vitalt och gav ett bra signalvärde när det infördes 1988. Nu, många år senare finns det en risk att systemet blir det ett sätt att konservera könsbalanserna och faktiskt minskar medvetenheten.

Dessutom är det fler viktiga grupper som borde lyftas fram i samma polaritetsordning som man-kvinna.

Andra bloggar: Per Ankersjö, makthavare

3 kommentarer:

B-O Gavne, Vasteras sa...

-STOCKHOLMS miljöpartister???!!! …det är ju de som, till rent kriminellt, benämner Stockholms lokala politiska samhälle av invånarna runt Kornhamnstorg, alltså Stockholms kommun, för Stockholms STAD.
.
Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att våra kommuner Sverige runt, benämns just KOMMUN. Att vi med denna s.k. kommunreformen 1969, vill ytterligare hävda demokratin, att alla människor är lika värda. –Och med att benämna kommunen för stad, utesluter man ju de invånarna som bor på landsbygden som man ju inte kan benämna landsbygd för STAD.
Och visst finns också Stockholms stad, med sina gator, höga hus och dålig luft, där kommunen är samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.

Stefan Mårtensson sa...

Hej B-O
Jag respekterar bara ett beslut taget av Stockholms fullmäktige där staden beslöt att den ska kallas för det. Beslutet fattades i stor politisk enighet under 1980 talet.

Sedan är det mer en smakfråga vad man tycker att städer ska kallas. Personligen är jag mer bekväm med att tala om huvudstaden än huvudkommunen.

Ha´en bra dag!

B-O Gavne, Vasteras sa...

-HERR MÅRTENSSON uppträder nazistiskt!
Här ovan 05.08. Ni vet som med Adolf Hitler som skilde på oss människor, arier och andra. Att Mårtensson skiljer på –de fina- stockholmarna –som också jag en gång var, ner i Atlasområdet- och andra, -de skitiga, bön´erna- landsbygdsboende individer. –Dock att jag tror, att Stefan Mårtensson, bara inte förstår vad han är ute på, precis som för de 100-tusentals tyskarna som stod på Zeppelinerplatz i Nyrnberg och skrek sig hesa med Heil. ..och också dessa tyskarna, som Stefan Mårtensson, hade respektive har hört om sanningen.
Å de där om Stockholms kommunfullmäktiges beslut om att snacka stad, …är precis lika bedrägligt som Adolf Hitler pysslade med, mot tyska folket. Att förvisso ett beslut är taget i Stadshuset på Hantverkargatan om att benämna kommunen för stad MEEEED!!! tillägget, ungefär: vid tillfällen då inga juridiska hinder föreligger. –Alltså att benämna Stockholms kommun för Stockholms stad DÅÅÅÅ! Kommunallagen inte gäller. Ni vet denna lagen som är det helt grundläggande för hela verksamheten i nämnda hus på nämnda gata.