torsdag 11 mars 2010

Ingen känd koppling till Anthon eller Johan i Värmdö kommun

Hänt i Värmdö
Det är inte så sällan någon ringer till bloggen och berättar att man hört av någon, att det stått något på bloggen, som den uppringande har synpunkter på. För bloggar läser man inte, heter det.

I går blev bloggen uppringd. Denna gång möttes vi av ett hurtigt Morrn da. Den uppringande kvinnan ville berätta att hon verkligen läst bloggen. Det var i sig hedrande att hon kom ut ur skåpet som läsare av bloggen. Hon presenterade sig som hjärnan bakom den vits som vi hade synpunkter på i går, länk.

När samtalet avslutades avstod bloggen från att utbrista i en norskinspirerad vits. Den kunde låtit så här: Er dere är på (bär)tur. Fritt översatt så ni har gått vilse eller fått något om bakfoten.

Idén med skämtet var att göra den central förvaltningen lite roligare. Nu när skämtet verkade vara mera skämt än skämt ville hon ta på sig ansvaret för det inträffade. Hon hade mer eller mindre konstruerat bilden av sig som en den chokladätande paschan. Hon försäkrade att det inte låg någon hemlig marknadsföringsaktivitet för chokladindustrin bakom skämtet. Trots att hon gillar både Anthons och Johan Trone-Holsts bitar var det inte deras varumärken hon ville lyfta fram. "Det hade bara blivit lite fel."

Så kan det naturligtvis vara. Bloggen som tidigare talat sig varm för en förstärkt kvalitetsfunktion i kommunen kommer inte att kräva en sådan på humorområdet.

Däremot tror bloggen att humor är en interaktiv process som kräver att man känner av sitt auditorium. Vissa skämt passar för några församlingar. Andra passar inte alls.
Principen om att det ska skrattas mer i Värmdö kommun kan vi däremot instämma i.

Fotnot: Anton heter Berg i efternamn och Johan Trone-Holst grundade Freia och Marabou.

Inga kommentarer: